Φίλε επισκέπτη,
Σε καλωσορίζουμε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη της Αλάμπρας, η οποία θα σου δώσει την ευκαιρία να μάθεις αρκετά για την μικρή μας κοινότητα που κουβαλά μια   μακραίωνη, πλούσια, ιστορία και πολιτισμό.
Η ιστορία της Αλάμπρας ξεπερνά κατά πολύ το πρώτο παγκόσμιο κτηματολογικό έγγραφο που την αναφέρει, την περίφημη πλάκα του Ιδαλίου του 5ου αιώνα π.Χ. Δείγματα δε της ιστορίας και του πολιτισμού της,  κοσμούν μουσεία, όπως το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης και άλλες συλλογές, όπου κατέληξαν μετά την δεκαετή σχεδόν καταλήστευσή τους (1868-1874) από τον ξακουστό πρέσβη-τυμβωρύχο.Chesnola.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι άνθρωποί της, αυτοί που κουβαλούν ζωντανά και καθημερινά την ιστορία και τον πολιτισμό της είναι εδώ. Εργάζονται, παλεύουν και δημιουργούν, δίνοντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι η Αλάμπρα έζησε, και θα ζήσει.
Η ιστοσελίδα της Κοινότητάς μας, αυτό το ανοικτό παράθυρο προς εσάς, μα και προς τον σύγχρονο κόσμο, παρέχει τη δυνατότητα στους κατοίκους και φίλους της Αλάμπρας, να επικοινωνήσουν μαζί μας και μέσω διαδικτύου για οτιδήποτε τους απασχολεί ή για κάτι που θέλουν να εισηγηθούν. Αναντίλεκτα, υπάρχει τώρα ακόμα μια οδός για να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας και τη συναντίληψή μας προς την κατεύθυνση της επίτευξης των κοινών μας στόχων και οραματισμών.
Καλή περιήγηση!
Αχιλλέας Μαλαχουρίδης
Πρόεδρος  Κοινοτικού Συμβουλίου